Login
contact

Contractmodule

Sluit slimme, gestandaardiseerde contracten die automatisch uitvoeren onder bepaalde omstandigheden. Zo weten alle partijen altijd precies waar ze aan toe zijn.

 

71

NB! Momenteel opereert de Contractmodule nog via Podiumkunst.info. De afbeeldingen die hieronder worden weergegeven zijn voorlopige weergaven van de nieuwe applicatie. 

Er kunnen nog verschillen zitten tussen de afbeeldingen en de werkelijke applicatie na lancering. Tevens verschilt de werking van DIP per instelling, waardoor overzichten soms net andere informatie kunnen tonen voor jou als gebruiker van een podium, impresariaat of producent / gezelschap. Voor alle instellingen geldt natuurlijk: je ziet alleen informatie over je eigen producties en voorstellingen.

In de Contractmodule van DIP is het mogelijk om 5 verschillende financiële afspraken te maken: partage, uitkoop, staffel, suppletie en huur. Alle details van de afspraken en hun status (concept, voorstel, goedgekeurd, afgekeurd of herzien) komen in een handig overzicht te staan; dit scheelt je een berg aan administratieve rompslomp. 

Impresariaten en producenten kunnen nieuwe afspraken aanmaken, podia kunnen deze accorderen of afkeuren. De knop ‘nieuwe deal maken’ is dan ook alleen zichtbaar bij producenten en impresariaten. 

Producenten van wie impresariaten de financiële afspraken aanmaken in DIP, kunnen alle afspraken inzien. Wanneer producenten zelf een contract of productie toevoegen in DIP, kan een impresariaat deze niet zien.

Voor een grotere afbeelding klik hier.

126

Het aanmaken van een financiële afspraak is eenvoudig:

  1. De producent, het impresariaat of het gezelschap selecteert de juiste contactpersoon (van het podium); de productie en de voorstelling.
  2. Per soort afspraak veranderen de verder in te voeren velden.
  3. Het podium ontvangt het verzoek en keurt de afspraak goed of af. De afspraak wordt herzien door de aanbieder (producent, gezelschap of impresariaat).

Voor een grotere afbeelding klik hier.

127

Lees hier meer over de koppeling mogelijkheden