Login
contact
De eindsprint naar de start #4
17.03.2021

De eindsprint naar de start #4

Goed nieuws: de oplevering van de Contractmodule is een feit en DIP is gestart met de TRY-OUTS!
Momenteel buigen 22 organisaties zich over de eerste (deel)oplevering van DIP. Wat doet de feedbackgroep en wat kunnen we verwachten ten aanzien van de oplevering van de andere modules? Lees het in dit artikel.

DIP TRY-OUTS & de DIP Feedbackgroep

De feedbackgroep is op 3 maart j.l. aan de slag gegaan met de eerste opgeleverde module: de Contractmodule. Onder leiding van Technisch Manager DIP Jordi van der Hek, namen de vertegenwoordigers van 22 organisaties deel aan de online instructie.

De feedbackgroep heeft naast de benodigde technische gegevens, diverse scenario's ontvangen. De groep is gevraagd deze scenario's zorgvuldig door te lopen en feedback te geven op de diverse stappen binnen het proces.

151

Alle feedback wordt deze weken verzameld. De feedback en verbeterpunten die terugkomen zullen worden opgedeeld in:

  • direct te verwerken aanpassingen;
  • later op te pakken ontwikkelwensen (die komen op de zogenaamde ‘backlog’);
  • ontwikkelwensen die we niet in de nabije toekomst zullen oppakken.

Per module wordt er rekening gehouden met een verwerkingstijd van de direct te verwerken aanpassingen van twee weken. Het is mogelijk dat hier meer of minder tijd voor nodig zal zijn.

150

Eerste reactie op de DIP Contractmodule

Christiaan van Arkel van De Muze Noordwijk maakt deel uit van de feedbackgroep. We vroegen hem waar hij het meest enthousiast van werd toen hij de Contractmodule van het nieuwe DIP opende:

"Überhaupt dat alles in één overzicht staat! Dat alle garanties bij elkaar opgeteld worden en dat als je al kaarten verkocht hebt, je ziet wat dan jouw aandeel is. Nu is dat toch iets dat - als je geluk hebt- alleen je in je eigen systeem bij kan houden en anders allemaal handmatig na moet gaan in je contracten. Dit is nu allemaal heel duidelijk en overzichtelijk. Zo kan je ook je budget voor het volgende seizoen in de gaten houden."

Lees hier het hele interview met Christiaan.

153

Sta jij al klaar voor de start?

Wat kan jij doen om klaar te staan voor de start van DIP?  
1. Nog geen lid van DIP? Meld je aan
2. Ook als je lid bent van de NAPK, VVTP of VSCD, maar je je nog niet aangemeld hebt voor DIP, doe dit dan zo snel mogelijk om ook van alle voordelen te kunnen profiteren. 
3. Als je wel al aangemeld bent, zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen: schrijf je in voor en lees onze nieuwsbrief, discussieer mee op LinkedIn en stel vragen als je meer wilt weten dan dat je op onze website kunt lezen

Maak je al langere tijd gebruik van DIP (het oude Podiumkunst.info en/of PubliekNL)? 
Ga wat betreft het invoeren en aanpassen van voorstellingen vooral door zoals de afgelopen maanden. We begrijpen dat dat binnen de huidige omstandigheden een uitdagende exercitie kan zijn; weet dan dat al het werk dat je nu doet in ieder geval automatisch meegenomen wordt naar het nieuwe platform en dat dat zorgt voor een volledige database bij livegang.