Login
contact
De nieuwe Publieksmonitor: een tipje van de sluier!
10.06.2020

De nieuwe Publieksmonitor: een tipje van de sluier!

DIP bestaat zoals je weet uit drie modules: de Verkoopmonitor, de Contractmodule en de Publieksmonitor.

Als je voorheen Podiumkunst.info gebruiker was, ben je bekend met de functionaliteiten van de Verkoopmonitor en Contractmodule. In het nieuwe DIP platform (beschikbaar in het najaar van 2020) blijven deze functionaliteiten, in geoptimaliseerde vorm, bestaan. Compleet nieuw is de Publieksmonitor

De Publieksmonitor geeft je informatie over de bezoeker van je voorstelling. Denk daarbij aan leeftijd, geslacht en locatie en aan de frequentie van bezoeken aan je theater/productie. Deze informatie levert waardevolle inzichten op voor je marketingstrategie. 

Wij willen je hier alvast een voorbeeld geven van hoe deze informatie straks getoond kan worden. Op het moment buigt DIP zich samen met de Marketing Expertgroep over verdere mogelijkheden en invulling van deze module. Houd er rekening mee dat de onderdelen van de Publieksmonitor zoals hier gepresenteerd enigszins kunnen verschillen van de in het najaar op te leveren versie.

'Waarom heb ik nu nog geen Publieksmonitor?'

Gebruikers van voorheen PubliekNL maken reeds gebruik van de functionaliteiten van de Publieksmonitor. Voor hen (28 theaters en bespelers) zal in het najaar met name de vormgeving en weergave van het dashboard anders zijn met het nieuwe DIP platform.

Voor de andere DIP gebruikers duurt dit wat langer, gezien alle theaters nog gekoppeld dienen te worden aan de Publieksmonitor. Hier is DIP op het moment en de komende maanden hard mee bezig. DIP neemt hiervoor contact op met alle gebruikers en geeft aan welke handelingen hiervoor noodzakelijk zijn. 

Wij houden je natuurlijk op de hoogte van deze ontwikkelingen, maar konden niet wachten om toch alvast een tipje van de sluier op te lichten!

Heb je vragen over de Publieksmonitor? Stel ze ons gerust!