Login
contact
29.03.2021 update

Nieuwe landelijke corona-maatregelen en annuleringen

Oorspronkelijke melding 15-12-2020: Op 14 december heeft het kabinet nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het Corona-virus te beperken. De maatregelen hebben opnieuw een enorme impact op de podiumkunsten. Tot en met tenminste 19 januari zijn alle podia gesloten.

Vanwege de grote aantallen wijzigingen en/of annuleringen zullen kaartstanden in de applicatie tijdelijk niet correct worden weergegeven. Om de gevolgen in de applicatie te beperken zal DIP alle voorstellingen die plaatsvinden tijdens de lockdown op geannuleerd gaan zetten. De annuleringen zullen wij doorvoeren op 17 december in de ochtend. Voorstellingen die zijn ingevoerd door een impresariaat dat werkt met een gekoppeld boekingssysteem zullen mogelijk niet op geannuleerd (blijven) staan. Bij gebruik van een gekoppeld boekingssysteem is dat systeem leidend voor het bepalen van de status in DIP.

Als een voorstelling later alsnog zal plaatsvinden kun je deze als producent op twee manieren verplaatsen. Het is belangrijk dat producenten en podia met elkaar afstemmen hoe de verplaatsing in DIP zal worden afgehandeld. Hieronder geven we een advies voor de werkwijze die een producent of impresariaat kan volgen:

  • Wil je de financiële afspraak herzien? Dan raden wij je aan nieuwe voorstellingen aan te maken en de oude op geannuleerd te houden.
  • Wil je de financiele afspraak niet herzien of is er geen afspraak gemaakt via de contractmodule? Dan kun je de voorstelling van geannuleerd halen en weer de juiste status geven. Daarna kun je deze verplaatsen naar de nieuwe datum.

Hoe je dit aanpakt is ook een kwestie van je eigen voorkeur, maar overleg onderling over de werkwijze zodat de aansluiting van cijfers direct weer in orde is. Als een podium en producent anders omgaan met de verplaatsing kan het voorkomen dat het kaartverkoopsysteem niet de goede cijfers doorgeeft. Voor vragen zijn wij bereikbaar via support@dip.nl

Update 13-01-2021: als gevolg van de verlenging van de maatregelen, zullen wij op 14 januari alle voorstellingen op geannuleerd gaan zitten die plaatsvinden tot en met 9 februari.

Update 02-02-2021: door de nieuwe verlenging van de lockdown, zullen wij op 4 februari alle voorstellingen op geannuleerd gaan zitten die plaatsvinden tot en met 2 maart.

Update 02-03-2021: door de nieuwe verlenging van de lockdown zullen wij alle voorstellingen op geannuleerd gaan zitten die plaatsvinden tot en met 15 maart. Naar aanleiding van het kabinetsbesluit op 8 maart nemen wij weer maatregelen voor de periode vanaf 16 maart.

Update 09-03-2021: door de nieuwe verlenging zijn alle voorstellingen tot en met 30 maart geannuleerd in de verkoopmonitor. Als de gevolgen duidelijk zijn voor voorstellingen vanaf 31 maart zullen wij weer actie ondernemen.

Update 29-03-2021: Naar aanleiding van de meest recente verleniging van de maatregelen worden alle voorstellingen in de verkoopmonitor t/m 20 april op geannuleerd gezet. Naar aanleiding van de persconferentie van 13 april zullen wij opnieuw kijken welke acties nodig zijn.

Update 07-04-2021Op 6 april is bekend geworden dat een aantal podia van 13 tot en met 21 april hun deuren voor publiek kunnen openen. Dit is onderdeel van een pilot, maar informatie over de pilot is te vinden op de website van de VSCD. DIP heeft in eerder alle voorstellingen tot en met 20 april geannuleerd in de applicatie. Als een eerder geplande voorstelling hierdoor toch doorgang kan vinden kan de producent of het impresariaat deze opnieuw bevestigen in de applicatie. Nieuwe voorstellingen kunnen op de gebruikelijke wijze worden toegevoegd. DIP zal niet opnieuw voorstellingen annuleren over de periode van 13 tot en met 20 april. Hoe wij omgaan met voorstellingen op 21 april en later bepalen wij na de personferentie van 13 april.

Update 16-04-2021Deze week zijn de maatregelen wederom verlengd. Theaters blijven in principe dicht tot en met 10 mei. Omdat er een grotere slag om de arm is gehouden voor wat betreft de duur van de maatregelen en er tegelijkertijd testevenementen plaatsvinden, zal DIP nu wekelijks de situatie bekijken. Wij hebben nu alle voorstellingen tot en met 27 april op geannuleerd gezet. Op dinsdag 20 april bekijken wij de situatie opnieuw.

Update 22-04-2021Vandaag zullen wij alle voorstellingen voor de periode 28 april t/m 4 mei op geannuleerd zetten. Op woensdag 28 april zullen we ook de voorstellingen van 5 mei t/m 9 mei annuleren, behalve als er tussentijdse ontwikkelingen zijn die aanleiding geven hier van af te zien. Vooralsnog kunnen theaters vanaf 10 mei de deuren met beperkingen weer openen, we kijken de week daaraan voorafgaand hoe we hiermee omgaan in de applicatie van DIP.

Update 10-05-2021Vandaag zullen wij alle voorstellingen voor de periode 10 mei t/m 17 mei op geannuleerd zetten.