Login
contact

Expertgroep Definities

De expertgroep Definities bestaat uit experts werkzaam bij zowel podia als producenten als ook bij een wederverkooppartij. De groep bespreekt en maakt branchebrede afspraken op het gebied van definities. Bijvoorbeeld: wat is een verkochte kaart, wat een reservering en wat een blokkade? Dat doen ze aan de hand van het samen doorlopen van het proces van het reserveren en het kopen van een kaartje voor een voorstelling in de verschillende kassaomgevingen en gekoppelde kaartverkoopsystemen. DIP heeft bewust theaters betrokken in deze expertgroep met verschillende kaartverkoopsystemen, zodat de gesprekken vanuit verschillende oogpunten gevoerd kunnen worden. Doel is om uiteindelijk tot een zo uniform mogelijk proces te komen met gelijke afspraken binnen de branche over de definities van de mogelijke statussen van een kaartverkoop. Alleen als deze afspraken er zijn, kun je data in de branche met elkaar delen, vergelijken, analyseren en conclusies mee trekken.

De gesprekken vinden plaats onder begeleiding van Loes Hoogenboom, directeur DIP en Arvid van Bokhorst, operationeel manager DIP.

 

 

Leden

Organisatie Naam Functie

Systeem (i.r.t. definities)

Deventer Schouwburg Daphne Meerdink Veldboom Hoofd Kassa Ticketmatic
DeLaMar Ralf Moerman Hoofd Kassa Net (Eventim)
Bos Theaterproducties Paul Koopman -Nijmeijer Financiën, impresariaat, producent Impreso XL
NTK Inez van Kleer NTK, voorheen Hoofd Kassa theater Zwolle Ticketmatic
Goudse Schouwburg Tineke Maas Directie & programmering Get-a-ticket
De Maaspoort Maarten van Erp + Linda van Veghel Programmering & Marketing Itix (X-com)
VVTP Ilona Jonkman Directie-assistent VVTP Ilona heeft in 2018 definitie-onderzoek voor Podiumkunst.info uitgevoerd
Lampegiet Anne Walstra Ticketing & administratie LVP/Ovatic
Stichting DIP Loes Hoogenboom + Arvid van Bokhorst Directeur & operationeel manager Loes is mede-oprichter van Podiumkunst.info (nu DIP) & Arvid heeft eerder een loopbaan opgebouwd bij Active Tickets

 

Heb je een vraag of een bijdrage voor de expertgroep Definities, stuur ons dan een bericht.