Vijf vragen aan ... Mark Wilmer
Mark Wilmer is een echte theaterman. Zoals hij het zelf zegt: theater is voor mij een soort way of life geworden. We spraken hem over zijn keuze voor DIP, waarom hij graag luistert naar podcasts en zijn liefde voor muziek. Maak kennis met Mark:
Wie ben je?
“Ik ben Mark Wilmer, 43 jaar, getrouwd en vader van twee prachtige dochters van 8 en 11 jaar. Inmiddels ben ik al 20 jaar werkzaam in de theaterwereld. Ik ben begonnen bij Senf Theaterpartners en nu zo’n 10 jaar directeur bij AT Next. Een impresariaat dat rond de 50 artiesten en producenten vertegenwoordigt. Het mooie aan mijn functie is dat je theaters en producenten bij elkaar brengt, als intermediair. Daar word ik heel blij van.”
Waarom koos je voor DIP?
“Al sinds de oprichting van Podiumkunst.info volg ik het platform. De sector had én heeft het heel erg nodig om efficiënter te werken. Dat merk ik ook in mijn dagelijkse werk. Theaters of producenten die niet aangesloten zijn, lopen in die zin echt achter. Toen Matthijs (Bongertman red.) terugtrad, was het voor mij een hele logische keuze om naar voren te treden. DIP heeft een hele belangrijke rol in die efficiëntieslag en als bestuurslid kan ik sturen op: jongens, sluit je aan. Het levert je echt tijd op en wat marketing betreft kan er veel beter gestuurd worden om meer publiek in de zalen te krijgen. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar de Publieksmonitor. Mijn doel als bestuurslid? Dat het platform nóg interessanter wordt voor alle partijen - en theaters en producenten nog meer van elkaar leren.”
Welke podcast luister je graag?
“Ik zit veel in de auto en naast het plegen van veel telefoontjes, luister ik dan ook graag naar podcasts. De podcast van Maarten van Rossem - over de wereldgeschiedenis én actuele politieke zaken - interesseert mij enorm. Hoe was het vroeger? Hoe is het nu? Met die info kun je je mening wat meer vormgeven en ook keuzes voor de toekomst meer inkleuren.”
Ga je zelf vaak naar het theater?
“Heel vaak. Vanuit mijn functie ben ik - zeker in deze periode - drie à vier keer per week in het theater te vinden. Dat is natuurlijk vooral om onze eigen artiesten en producenten te volgen en te stimuleren. En ik kijk ook altijd hoe het publiek reageert op een voorstelling. Het theater is voor mij een soort way of life geworden. Een voorstelling die me heel erg is bijgebleven is 'Mens' van Wende Snijders in de Bourla Schouwburg in Antwerpen. Het prachtige klassieke gebouw in combinatie met deze intense elektronische voorstelling en hoe Wende met haar zang het publiek bespeelde, was magisch.”
Wat is een leuk weetje over jou?
“In het begin heb ik het verborgen weten te houden, maar inmiddels weten veel mensen dat ik graag piano speel en actief ben in een coverband. Gelukkig kan ik dit nog steeds goed combineren met het werk als impresario.”