Login
contact
Vijf vragen aan ... Marieke van Gent
18.10.2023

Vijf vragen aan ... Marieke van Gent

Marieke van Gent is eigenaar van IT Efficiency. Op de website van dit projectbureau lezen we: wij gaan voor de beste oplossing voor medewerkers in de cultuurbranche. Dat klinkt ons bij DIP natuurlijk als muziek in de oren. We zijn dan ook blij dat we Marieke mogen verwelkomen als één van onze nieuwe bestuursleden. We stelden haar vijf vragen:

Wie ben je?
“Ik ben Marieke. Eigenaar van IT efficiency en ondernemer sinds 2012. Van origine heb ik de Hotelschool gedaan. Dat stukje service neem ik nu mee in mijn werk als projectmanager. Door echt te kijken naar de mens en het proces, en niet zozeer naar de techniek. Verder woon ik in Hengelo en heb ik twee hele leuke pubers. En wat (nog) bijna niemand weet? Dat ik heel erg van crossfit houd. Ik heb een hoog energieniveau en vind het fijn om veel te doen. Crossfit helpt me ook om te ontladen en te ontspannen. Daarom sta ik bijna elke ochtend om zeven uur in de box."

Wat is je rol bij DIP?
“Als bestuurslid wil ik echt een bijdrage leveren aan het platform en DIP inhoudelijk verder brengen. Het is belangrijk om de branche te helpen digitaliseren. De kennis die ik daarin heb opgedaan, kan ik nu inzetten. Dat vind ik heel leuk. Mijn technische kennis in combinatie met mijn blik vanuit de mens kan DIP vooruit helpen. Daarnaast is het denk ik waardevol dat het bestuur wat meer divers wordt, met de komst van Floor en mezelf."

Waarom koos je voor DIP?
“Mijn hart voor cultuur behoeft geen toelichting. Anders doe ik niet wat ik doe. Als klein meisje stond ik in de coulissen en dacht ik: dit is wat ik wil. Wat is het hier heerlijk. DIP is echt van toegevoegde waarde in de podiumkunstenbranche. Ik zie zoveel mogelijkheden op het digitaliseringsstuk. Vooral door het samen te doen. Want de meeste vraagstukken - zoals personeelstekort, of subsidies of het moeilijke aantrekken van bezoekers - komen bij elke losse culturele organisatie voor. Maar samenwerken is krachtiger én duurzamer voor de toekomst. Ik zie ook wel dat het een complexe wereld is met verschillende belangen. Maar daar ligt voor mij dan ook de uitdaging, die ik graag met beide handen aangrijp."

Welk boek ligt er momenteel op je nachtkastje? En wat vind je ervan?
“Nu of nooit van Dai Carter. Het gaat over mentale kracht en hoe je die inzet in het dagelijks leven, of als ondernemer. Ik vind het mooi hoe dat soort jongens ‘gewoon gaan’. Die filosofie omarm ik ook: gewoon doen. Doorzetten en niet opgeven. Ja, daadkracht is wel een woord dat bij mij past denk ik."

Ga je zelf vaak naar het theater?
“Ik ga wel regelmatig en houd ook van bijna alles: klassieke muziek, dans, toneel. Ik vind het dan ook moeilijk om er één hoogtepunt uit te pikken. Afgelopen jaar was ik bij Girls and Boys van Theater Oostpool. Dat was heel gaaf. Maar het hangt voor mij ook echt van de setting en het gezelschap af. Met mijn kinderen ga ik vaak naar schouwburgen, poppodia of concertzalen om ze kennis te laten maken met de wereld. Ik vind het belangrijk om dat te doen. Ik zou ook tegen iedereen willen zeggen: als je niet naar het uitverkochte concert van Taylor Swift of Beyoncé kan, ga dan gewoon een keer naar het theater. 😉"