Login
contact
Terugblik op onze workshops
23.06.2023

Terugblik op onze workshops

Afgelopen 25 mei en 1 juni gaven we een workshop over het vernieuwde DIP-platform. Ruim 120 geïnteresseerden waren aanwezig, leuk als jij ook erbij was! We hebben toen de belangrijkste DIP-functionaliteiten getoond en er was ruimte voor vragen en feedback. Sommige vragen konden we niet direct beantwoorden, daar komen we hieronder op terug.

Vragen en antwoorden

Wat voor gegevens krijgen coproducenten te zien? 
Coproducenten hebben inzicht in de kaartstanden, de voorstellingen en de totale recette. Financiële afspraken kunnen zij niet inzien.

DIP toont standaard de producties en voorstellingen per seizoen. Hoe kan ik heel de tour inzien als die over meerdere seizoenen loopt? 
In DIP loopt een seizoen in DIP van 1 juli t/m 30 juni jaar erop. Naast 'huidig seizoen', 'volgend seizoen' en 'vorig seizoen' kun je bij de filteropties ook een eigen, afwijkende datumrange invullen. Wil je in de Verkoopmonitor heel de tour inzien? Vul dan de data van de eerste en laatste voorstelling in. 

Hoe berekent DIP de gemiddelde kaartprijs?
De weergegeven gemiddelde kaartprijs is de bruto kaartprijs, dus inclusief alle toeslagen. Deze wordt berekend door de totale bruto recette te delen door het totaal aantal verkochte kaarten (inclusief vrijkaarten).

Wij halen de bezettingen per voorstelling vanuit DIP op naar ons eigen systeem via de API-koppeling. Kunnen we daarmee ook de landelijke gemiddelden ophalen?
De landelijke gemiddelden zijn niet op te halen met de huidige API-koppeling. Wel kun je de landelijke data inzien en zelf de gemiddelden berekenen. Als theater kun je hiervoor naar de module Verkoopmutaties en klikken op de knop 'producties'. Onderaan de pagina zie je de landelijke cijfers, afgezet tegen die van jouw theater. Als producent of impresariaat kun je binnen dezelfde module op de openingspagina naar beneden scrollen. Daar zie je per genre een overzicht van de landelijke cijfers, afgezet tegen die van jouzelf. Deze overzichten zijn vanuit het overzicht ook te downloaden als Excel-bestand.

Als we als impresariaat een productie invoeren, staat er bij het kopje eigenaar 'eigen productie' of 'coproductie'. Maar wij zijn nooit eigenaar of coproducent. Komt hier nog een derde optie bij?
Als impresariaat vertegenwoordig je een aantal producenten. Bij het aanmaken van een productie, vraagt het systeem eerst voor welke producent je de productie aanmaakt. Met 'eigen productie' bedoelen we of de producent waarvoor je de productie aanmaakt eigenaar is van de productie - niet het impresariaat. 

Wij hebben diverse zaalopstellingen, met telkens andere toeslagen. Kunnen we die invoeren als aparte zaal?
Dit raden we niet aan. Het wordt namelijk erg onoverzichtelijk en daarmee foutgevoelig voor de producenten die de voorstellingen in moeten voeren. Ook geeft het issues met de gekoppelde boekingssystemen. Maar we snappen de vraag en gaan onderzoek doen naar een mogelijke oplossing.