Login
contact
Het sprintje van...
17.11.2020

Het sprintje van...

In 'het sprintje van' vragen we aan betrokkenen bij DIP waarom zij zich inzetten voor het collectieve digitale platform en wat zij zoal voor DIP doen.

Het ontwikkelen van een collectief digitaal platform vereist niet alleen veel ontwikkelingsuren van de developers. Stichting DIP werkt nauw samen met de brancheverenigingen VVTP, NAPK en VSCD en instellingen in de sector om alle gemeenschappelijke en individuele wensen een plek te geven. Dat is een proces van prioriteren, standaardiseren en definiëren en komt er in de praktijk op neer dat er dagelijkse basis ontzettend veel mensen aan de slag zijn om DIP te realiseren. Hieronder een selectie van de betrokkenen die zich inzetten voor DIP.

 

Het sprintje van... Joachim Fleury

"Waar ik tot nu toe het meest trots op ben is hoe het team, de brancheorganisaties en het bestuur, samen met de instellingen, heel hard gewerkt hebben aan het nieuwe DIP. En DIP ook echt te gaan laten werken voor de podiumkunsten om uiteindelijk meer publiek de zaal in te laten brengen"

 

 
 

Het sprintje van... Loes Hoogenboom

"In Corona tijd is het maar weer gebleken dat het heel moeilijk is om [...] allerlei belangrijke informatie nú te vinden. Zoals: wat zijn de capaciteiten van alle zalen in Nederland met bepaalde Corona maatregelen? Hoe doet de sector het? Welke omzet zijn we kwijtgeraakt toen de deuren sloten? Dat soort vragen hadden, mocht DIP al een aantal jaar geleden gestart zijn, mogelijk met één druk op de knop al beantwoord kunnen worden.
DIP zorgt straks dus ook voor een bak data over de sector die het mogelijk maakt om trendanalyses en benchmarks te doen. Om inzicht te geven in hoe de sector het doet

 

 
 

Het sprintje van... Jordi van der Hek

"De uitdaging van DIP zit 'm natuurlijk in de grootschaligheid van het project; het feit dat je je bezighoudt met verschillende behoeftes van verschillende soorten organisaties. En daarmee ook met verschillende werkwijzen; verschillende bedrijfsprocessen en verschillende systemen die daaraan gelieerd zijn. Dit moeten we allemaal in acht nemen, terwijl je ondertussen ook een universeel platform probeert te bouwen."
 
 
 
 

Het sprintje van... Mirjam Terpstra

"Het allermooiste vind ik dat DIP overkoepelende data kan opleveren voor de sector. En dat is positief omdat we zo meer zicht krijgen op publieksstromen en op de behoeftes van het publiek, maar ook op hoe belangrijk de podiumkunsten zijn voor Nederland."