Login
contact
Directeur Stichting Digitaal Informatieplatform Podiumkunsten kondigt vertrek aan
12.11.2021

Directeur Stichting Digitaal Informatieplatform Podiumkunsten kondigt vertrek aan

Loes Hoogenboom stopt per 1 januari 2022 als directeur van Stichting Digitaal Informatieplatform Podiumkunsten (DIP). Zij bekleedt de functie sinds juli 2019, maar was ook een van de oprichters van Podiumkunst.info, een voorloper van DIP. In deze periode heeft zij bijgedragen aan de totstandkoming van een nationaal en centraal georganiseerde digitale infrastructuur voor de Podiumkunsten.

Met de huidige livegang van het nieuwe DIP platform is een nieuwe fase voor zowel het DIP systeem als de organisatie ingeluid. Een mooi en gepast moment  om het stokje van 10 jaar werk over te dragen. Deze tijdige aankondiging van dit vertrek geeft de gelegenheid om een goede overdracht te verzorgen voor haar opvolger. De procedure start binnenkort.Hoogenboom blijft voorlopig betrokken bij DIP als adviseur.  

 

Het bestuur van DIP vindt het jammer dat zij vertrekt maar respecteert haar besluit vanzelfsprekend. Joachim Fleury, voorzitter: “Loes Hoogenboom heeft een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan het realiseren van DIP. Wij zullen haar missen en wensen haar veel succes toe in de toekomst. Haar opvolger erft straks een energieke organisatie en een solide systeem, wat nog veel verder uitgebouwd zal worden.” 

 

Hoogenboom’s werk stond in de eerste jaren vooral in het teken van het overtuigen van theaterorganisaties van het belang van data uitwisseling, en dat - in eigen handen - beter georganiseerd te krijgen. De oprichting van de werkgroep DIP in opdracht van de drie brancheverenigingen VSCD, NAPK en VVTP, bracht haar overtuiging en de noodzaak dit landelijk georganiseerd te krijgen bij elkaar. Na oprichting van Stichting DIP in juli 2019 was het een natuurlijk stap Hoogenboom’s kennis en ervaring in te zetten voor de startende organisatie. Onder leiding van Hoogenboom is er een stevige basis gelegd voor de verdere doorontwikkeling van het DIP platform én de organisatie. 

 

Loes Hoogenboom: “Ik heb altijd met veel overtuiging en plezier gewerkt aan de realisatie van de landelijke data uitwisseling voor de podiumkunsten. Na 10 jaar als kartrekker van deze ambitie is het tijd dat iemand het stokje van mij overneemt. De mooie vooravond waarin DIP zich bevindt biedt ruimte voor mijn opvolger nog veel mooie dingen te realiseren. Ik heb leiding mogen geven aan een fantastisch team van professionals en de prettige samenwerking met het zeer betrokken DIP bestuur heeft DIP, maar ook mij persoonlijk, veel gebracht. Ik ben enorm trots op wat we tot op heden voor elkaar hebben gekregen en kijk uit naar de realisatie van alle mogelijkheden die voor DIP en de sector nog in het verschiet liggen. Ik heb dan ook veel vertrouwen in de DIP organisatie en het vinden van passende opvolging.“