Login
contact
De gefaseerde oplevering van het nieuwe DIP
01.07.2021

De gefaseerde oplevering van het nieuwe DIP

In het najaar gaat het nieuwe DIP gefaseerd live! Dit betekent dat de interface van DIP er vanaf dan steeds een beetje anders uit gaat zien. Dit doen we in diverse updates. Wat houdt dit nou precies in voor jou als gebruiker? Om de overgang zo makkelijk mogelijk te maken leggen we dit hier aan je uit. DIP is continu bezig met het beter maken van onze applicatie, daarom passen we deze pagina ook aan naar de laatste stand van zaken.

Huidig gebruik

Het is heel belangrijk dat je contracten en producties nu al invoert in het huidige DIP (podiumkunst.info). De gefaseerde livegang van het nieuwe DIP en de volgende updates zijn gebaseerd op gegevens uit het huidige DIP. Wil je dus meteen bruikbare data hebben in het nieuwe DIP dan moet je wel al gegevens hebben in het huidige DIP, anders zie je geen gegevens in het nieuwe DIP.

 

Fase 1 : Toegang tot DIP!

Vanaf de livegang kan je de verkoop overzichten bekijken in het nieuwe DIP. Deze data wordt regelmatig overgezet vanuit het huidige DIP, vanuit het huidige DIP ontvang je ook nog de wekelijkse mails met verkoopstanden. Dit houdt in dat DIP in de eerste fase bestaat uit 3 omgevingen:

  • Podiumkunst.info/het huidige DIP: Hier voer je producties en voorstellingen in en maak je financiële afspraken aan.
  • PubliekNL: Hier kunnen aangesloten partijen die al oud-PNL gebruiker zijn de publieksmonitor bekijken.
  • Het nieuwe DIP: hier bekijk je de verkoopstanden in de Verkoopmonitor.

Alle gebruikers krijgen een nieuw account binnen het nieuwe DIP, hierbij stel je zelf het wachtwoord in. De beheerders van het huidige DIP account geven ook binnen het nieuwe DIP de rechten aan de gebruikers. Heb je meerdere omgevingen in het huidige DIP, dan zullen deze allemaal met één account te bereiken zijn.

 

Fase 2

Vanaf fase 2 kunnen de Financiële Afspraken gemaakt worden binnen het nieuwe DIP. De data van producties, voorstellingen en kaartstanden wordt nog steeds beheerd in het huidige DIP.

 

Fase 3

In fase 3 zal binnen het nieuwe DIP het menuonderdeel Verkoop & Publiek toegevoegd worden. Hierin worden de gegevens uit het dashboard van het huidige DIP en het menu Producties weergegeven. De invoer vindt nog steeds plaats via het huidige DIP. 

 

Fase 4

DIP neemt afscheid van podiumkunst.info en stapt volledig over op het nieuwe DIP. Vanaf dit moment worden alle gegevens direct binnen de nieuwe applicatie ingevoerd. Er zijn nog maar twee omgevingen:

  • Het nieuwe DIP: De data van producties, voorstellingen en kaartstanden wordt ingevoerd in het nieuwe DIP. De Verkoopmonitor, Verkoop&Publiek en de Financiële Afspraken kunnen hier worden bekeken.
  • PubliekNL: Hier kunnen aangesloten partijen die al oud-PNL gebruiker zijn de publieksmonitor bekijken. Tijdens fase 4 wordt er intern gewerkt aan het uitbreiden van de Publieksmonitor.

 

Fase 5 en later

In een latere fasering wordt de Publieksmonitor overgezet naar het nieuwe DIP, hierna werkt iedereen binnen één omgeving.


 

DIP is een succes omdat het een project is van alle theaterorganisaties samen: stimuleer elkaar dan ook om DIP te gebruiken. Door nu al data in te voeren binnen het huidige DIP, kan je sneller profiteren van het nieuwe DIP!

Het maken van het nieuwe DIP is een zorgvuldig en precies proces. Wij proberen de transitie tussen de updates zo makkelijk mogelijk te maken, daarom zullen wij iedereen tijdig informeren als er iets verandert bij een nieuwe update. Neem bij vragen vooral contact met ons op via support@dip.nl