Login
contact
Vacature Bedrijfsleider
29.09.2021

Vacature Bedrijfsleider

DIP zoekt per direct een Bedrijfsleider. Lijkt het jou leuk om mee te werken aan digitalisering binnen de podiumkunstensector? Bekijk hier de vacature!

Vacature Bedrijfsleider Digitaal Informatieplatform Podiumkunsten (DIP)

DIP is de organisatie die bouwt aan de digitale infrastructuur voor de Nederlandse podiumkunsten. Met als doel meer efficiency, inzicht en publieksbereik. In het najaar van 2018 hebben de brancheverenigingen in de podiumkunsten hun schouders gezet onder een ambitieus plan om alle informatie in de sector over publiek, producties en financiële afspraken te bundelen in één digitale oplossing. Dit was het startsein voor de oprichting van Stichting Digitaal Informatieplatform Podiumkunsten (DIP). DIP startte in 2019 met het samenbrengen van bestaande initiatieven, de ontwikkeling van een geheel nieuw platform en infrastructuur en het aansluiten van podia, producenten en impresariaten. In 2021 worden de verschillende applicaties op het nieuwe platform beschikbaar gemaakt voor gebruikers.

DIP werkt met een klein team vanuit Leiden en wordt hierin bijgestaan door een dagelijks bestuur en waar nodig vakspecialisten. In verband met de Covid-19 maatregelen werkt het team op dit moment veelal op afstand.

Om de ambitieuze doelen te realiseren en te voldoen aan de hoge verwachtingen in het veld, zijn we op zoek naar een gedreven en enthousiaste Bedrijfsleider. 

 

Functieomschrijving 

De Bedrijfsleider is verantwoordelijk voor een efficiënt, effectief en blij functionerend team dat invulling geeft aan de opdracht van de organisatie. Met de algemeen directeur zet hij of zij zich in voor het voortdurend analyseren en verbeteren van de bedrijfsvoering, met bijzondere aandacht voor het bieden van maximale functionaliteit aan de gebruikers van DIP en het bereiken van een zo groot mogelijke effectiviteit en efficiency binnen de organisatie.

 

Takenpakket

 • Aansturen van het team van medewerkers in de dagelijkse werkzaamheden, waaronder HR, huisvesting, arbeidsvoorwaarden, coaching en ontwikkeling;
 • Bewaken en optimaliseren van de bedrijfsprocessen, waaronder administratie, contractbeheer, begroting en budgetbewaking, juridische zaken, support, techniek;
 • Zorgdragen voor beleid en uitvoering ten aanzien van AVG en informatiebeveiliging;
 • Sturing geven aan het registratieproces van gebruikers van de platformen, inclusief service en support;
 • Projectleiding van projecten (zoals IT-koppelingen met derden, uniformering van branche-informatie etc.)
 • Begeleiden bij technische doorontwikkeling van platform en functionaliteit.
 • Ondersteunen van de algemeen directeur als (strategisch) sparringpartner;

 

Opleiding en vaardigheden

 • Aantoonbare en relevante ervaring en/of opleiding in zakelijk management;
 • Affiniteit met de Nederlandse Podiumkunsten; 
 • Sterk in woord en schrift, goede beheersing Nederlands en Engels

 

Kwaliteiten

 • Verbinder met sociale voelsprieten, communicatief
 • Zelfstarter, besluitvaardig, nuchter
 • Faciliterend
 • Digitaal vaardig

 

Vergoeding en duur 

Het gaat om een structurele functie van 32 uur per week. Bij aanvang is er een tijdelijk dienstverband, bij bewezen geschiktheid is er de mogelijkheid van verlenging. De vergoeding bedraagt € 3.800 tot € 5.000 bruto per maand op basis van 40 uur, afhankelijk van leeftijd en ervaring. De functie is per direct beschikbaar. 

 

Interesse?

Stuur voor 22 oktober 2021 een sollicitatiebrief plus CV naar eerde@dip.nl gericht aan Eerde Hovinga. De sollicitatiegesprekken worden gepland in november, we gaan nu uit van twee rondes. Kandidaten die overblijven na de eerste ronde worden uitgenodigd voor een gesprek met leden van het DIP team. We streven ernaar voor 1 december 2021 de sollicitatieprocedure af te ronden. Mocht je vragen hebben over inhoud van de functie of procedure, stuur deze dan per mail naar eerde@dip.nl