Selecteer een pagina

Corona-maatregelen & DIP 

 

DIP NIEUWSBERICHT 13 MAART JL.

 

“Leiden, 13 maart 2020

Beste DIP gebruiker,

Gisteren zijn er landelijke maatregelen genomen om de verspreiding van het corona-virus zo veel mogelijk te beperken. Eén van die maatregelen is dat bijeenkomsten waarbij meer dan 100 mensen in één ruimte aanwezig zijn, afgelast worden tot in ieder geval 1 april*. Wij verwachten en hebben inmiddels ook vernomen dat er veel theatervoorstellingen verplaatst (van datum of van zaal) of geannuleerd gaan worden en er zijn theaters die tijdelijk hun deuren sluiten. Dit heeft gevolgen voor de data die getoond wordt in de DIP applicatie.

De infrastructuur van DIP is op afstand te besturen en kan in principe blijven functioneren. Ook treffen we als organisatie maatregelen om de continuïteit van onze dienstverlening te kunnen waarborgen. Toch willen we je voor de zekerheid wijzen op mogelijke gevolgen van de landelijke maatregelen op de getoonde data in de DIP applicatie:

> Vanwege het verwachte grote aantal wijzigingen en/of annuleringen op korte termijn, zullen kaartstanden en data niet altijd correct weergegeven worden. Bij aanbieders en afnemers die een automatische koppeling hebben met hun boekingssysteem en/of kaartverkoopsysteem, zal dit automatisch correct doorgevoerd worden in DIP. Aanbieders en afnemers die producties en voorstellingen en kaartstanden handmatig invoeren, zullen de wijzigingen moeten doorvoeren, willen de cijfers correct getoond worden in de applicatie.

> De weergave van gegevens in de applicatie van DIP is altijd een samenspel tussen aanbieder en afnemer. Hier kan momenteel, gezien de huidige situatie, vertraging in optreden. Houd hier rekening mee bij de interpretatie van de getoonde gegevens. In geval van twijfel, kun je het beste direct contact opnemen met het theater of de producent.

> Houd er rekening mee dat wij mogelijk een langere verwerkingstijd hebben om berichten, die verstuurd worden aan support@dip.nl, te behandelen.

Wij hebben alvast een aantal voor de hand liggende wijzigingen voor je op een rij gezet:

Voorstellingen annuleren
Een aanbieder (producent of impresariaat) moet de voorstelling annuleren in de applicatie.

Let op: als een afnemer (podium) start met het innemen van kaarten voordat de voorstelling is geannuleerd, geeft dit een tijdelijk verkeerd beeld in de applicatie. De bezoekcijfers en gemiddelden vallen dan tijdelijk anders uit dan in de werkelijke situatie.

Voorstellingen verplaatsen
Er zijn twee manieren om een voorstelling te verplaatsen. De meest eenvoudige manier is het aanpassen van de datum in het eigen kassasysteem. De aanbieder dient dan dezelfde wijziging door te voeren in de applicatie van DIP (PKI). Als er (tijdelijk) een verschil in datum ontstaat, is dit voor de verwerking van bezoekcijfers geen probleem.

Als het verplaatsen van de voorstelling geen optie is, dan is het alternatief om de oorspronkelijke voorstelling te annuleren. De aanbieder kan dan een nieuwe voorstelling met een nieuwe datum aanmaken in de DIP applicatie en de afnemer kan deze vervolgens in het kassasysteem plaatsen. Als je deze procedure volgt, dan kan dit tijdelijk een verkeerd beeld van de cijfers in de applicatie geven. Houd daar rekening mee.

Financiële afspraken
Financiële afspraken blijven geldig in de applicatie, ook als een voorstelling is geannuleerd. Het is tussen de aanbieder en afnemer hoe hier mee om te gaan. De applicatie biedt de mogelijkheid om de afspraak te herzien.

Contrôle op fouten
DIP monitort actief op mutaties. Normaal gesproken kunnen wij hiermee proactief gebruikersfouten verhelpen. De komende periode verwachten wij een forse piek in het aantal mutaties. Hierdoor zal het de komende periode moeilijker voor ons zijn om proactief alle gebruikersfouten op te sporen en te verhelpen. Houd daar ook rekening mee alsjeblieft. Vanzelfsprekend doen we onze uiterste best om dit proces zo goed en zo snel als mogelijk uit te voeren.

Graag ondersteunen we je bij het juist verwerken van gegevens in onze applicatie. Mochten wij in deze iets kunnen betekenen, laat het ons dan vooral weten! Dat kan op support@dip.nl We zullen je verder op de hoogte blijven houden van relevante informatie.

Heel veel sterkte met deze uitzonderlijke situatie, team DIP”

* Inmiddels zijn de maatregelen opgeschort tot in ieder geval 01 juni a.s. en is het maximaal toegestane aantal van 100 mensen per bijeenkomst teruggebracht naar geen bijeenkomsten.

 

Neem contact met ons op.

Info

DIP is een initiatief van de brancheverenigingen NAPK, VSCD en VVTP. 

Bestuursleden van de Stichting DIP: 
Joachim Fleury (voorzitter)
Arjen Berendse (penningmr.)                                Walter Ligthart
Jaap Lampe
Matthijs Bongertman
Fred de Graaf
Marc van Kaam
Margot Gerené
Gerrit Oomens