Selecteer een pagina

DIP: hoe werkt dat technisch?

Om analyses uit te voeren en bruikbare inzichten te genereren, heeft het Digitale Informatieplatform Podiumkunsten data nodig. Om data te verkrijgen, dient DIP ‘gevoed’ te worden vanuit systemen die u reeds gebruikt. DIP is dus geen vervanging voor uw huidige software-programma’s!

De basis van deze voeding wordt gelegd met een overeenkomst, bijvoorbeeld de contractvorming. Op het moment dat twee partijen een overeenkomst sluiten over een voorstelling, wordt er een zogenaamd ID gecreëerd. Aan dit ID kunnen allerlei waarden gehangen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de prijs van een kaartje of de partage die binnen een contract afgesproken wordt.

Wanneer binnen DIP een ID gecreëerd is, wordt het voedingsproces gestart. Deze voeding komt onder andere uit de kassasystemen. Daarvoor moet een koppeling gebouwd worden. De kassasystemen voeden DIP via deze koppeling regelmatig met de huidige verkoopstanden (transactiedata). DIP kan dan op basis van de waarden in het contract niet alleen de verkoopstanden, maar bijvoorbeeld ook de huidige recetteverdeling presenteren.

Deze infrastructuur is reeds grotendeels aanwezig in het huidige PKI. DIP voegt echter bezoekersinformatie aan het ID toe. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de postcode van een bezoeker, of het moment van aankoop van een ticket. Deze data komen eveneens uit de kassasystemen. 

Als deze infrastructuur eenmaal staat (de eerste fase van het DIP = DIP 1.0), dan kunnen er ook koppelingen gebouwd worden met CRM systemen en financiële applicaties. Dat is wat DIP 1.1 beoogt. In DIP 1.2 zal er ook gekoppeld kunnen worden met planningssystemen. De ontwikkeling van de architectuur van DIP 1.0 houdt daarom al rekening met de koppelingen die in DIP 1.1 en 1.2 gerealiseerd zullen worden met andere applicaties en systemen.

Heeft u een vraag over de technische realisatie van DIP? Wij horen het graag! Neem hieronder direct contact met ons op.

Neem contact met ons op.

Info

DIP is een initiatief van de brancheverenigingen NAPK, VSCD en VVTP. 

Bestuursleden van de Stichting DIP: 
Joachim Fleury (voorzitter)
Arjen Berendse (penningmr.)                                Walter Ligthart
Jaap Lampe
Matthijs Bongertman
Fred de Graaf
Marc van Kaam
Margot Gerené
Gerrit Oomens