Selecteer een pagina

DIP: efficiënter samenwerken

Als producerende of presenterende instellingen, zijn we voortdurend in contact met elkaar. Dit is belangrijk, vinden we vaak prettig en dat willen we graag zo houden. Maar wel op een efficiënte manier én op momenten waarop het contact echt een toegevoegde waarde heeft. Een aantal huidige, veelvoorkomende processen kunnen, als u aangesloten bent bij het Digitale Informatieplatform Podiumkunsten, veel makkelijker, sneller en eenduidiger.

Een belangrijk voorbeeld is contractbesprekingen. Momenteel is dat een intensief proces waarin allerlei afspraken gemaakt worden over kaartprijzen, toeslagen, partages, etcetera. Het contract gaat vaak verschillende keren heen en weer, in verschillende vormen en lay-out om uiteindelijk vastgesteld te worden. Daarna start hetzelfde, tijdrovende proces met een andere partij.

Met DIP wordt dit proces geautomatiseerd. In het systeem zitten verschillende contractmogelijkheden die flexibel én naar uw wens aangepast, ingevuld, goed- of afgekeurd dienen te worden. Op basis van een koppeling met de transactiegegevens, biedt DIP tevens een permanent up-to-date inzicht in de recetteverdeling. 

En wat te denken van de wekelijkse telefoontjes over de kaartstanden? Er zijn al wel kaartverkoopsystemen van presenterende instellingen die producenten online inzage bieden in de kaartverkoop van een voorstelling. Voorstellingen bij verschillende theaters, betekent echter vaak verschillende kaartverkoopsystemen en daarom verschillende inlogcodes voor de producenten. Dit kost alsnog tijd. Maar lang niet alle kaartverkoopsystemen van presenterende instellingen bieden inzage, waardoor je als producent deze specifieke theaters dus alsnog moet bellen voor de standen. 

Natuurlijk blijft persoonlijk contact over de verkoop van een voorstelling een belangrijk moment. Met DIP kan dat uiteraard nog steeds. Alleen bent u dan beter geïnformeerd en hebt u concreet toepasbare inzichten in handen om het gesprek en daarmee de verkoop te sturen.

Heeft u een vraag over de rol van DIP op uw administratieve processen? Wij horen het graag! Stel hieronder uw vraag.

Neem contact met ons op.

Info

DIP is een initiatief van de brancheverenigingen NAPK, VSCD en VVTP. 

Bestuursleden van de Stichting DIP: 
Joachim Fleury (voorzitter)
Arjen Berendse (penningmr.)                                Walter Ligthart
Jaap Lampe
Matthijs Bongertman
Fred de Graaf
Marc van Kaam
Margot Gerené
Gerrit Oomens